Autoritatile ungare restrictioneaza accesul romanilor pe teritoriul sau.

Romania impreuna cu alte state din Balcani este clasata in asa zisa zona galbena, ca tara cu risc de infectar mediu de infectare. Astfel cetatenii romani care doresc sa intre in Ungaria cu destinatia finala, vor fi testati la granita si bagati in carantina daca nu prezinta simtome, iar cei care prezinta simtome de infectare cu COVID-19 nu vor fi lasati sa intre in tara. Execeptie de la carantina fac aceia care prezinta doua teste de COVID negative efectuate in ultimele 5 zile , la o diferenta de minimum 48 ore. Testul COVID trebuie sa fie in limba ungara sau engleza.

Pentru cei care tranziteaza Ungaria o pot face in cel mult 24 de ore, daca nu au simtome, pe rutele special desemnate, cu posibilitatea de oprire doar in spatiile indicate.

Se poate tranzita Ungaria doar cu documente care sa ateste scopul deplasarii si tara de destinatie, precum si asigurarea dreptului de intrare pe teritoriul Ungariei. Toti cetatenii straini vor fi supusi unei examinari medicale la granita, abia dupa constatatrea ca nu exista simtome de contaminare vor fi lasati sa intre in Ungaria.
Toate aceste masuri nu se aplica celor care dovedesc ca in ultimele 6 luni au fost deja diagnosticati cu COVID-19, cat si celor care detin pasapoarte diplomatice. De asemenea sunt exceptati de la aceasta regula transportatorii de marfa.