In ultimul timp in mai multe abatoare si centre de prelucrare a carnii din Germania au fost depistate persoane infectate cu coronavirus. Ultimul caz de infectare a fost descoperit la un abator al firmei Westfleisch din Coesfeld Landul Renaniade Nord-Vestfalia. In acest abataor au fost confirmati cu coronavirus 129 de angajati dintre care 80 sunt romani, dintre care 13 sunt internati. Autoritatile au decis sa inchida abatorul.
Problema in aceste abatoare este ca nu poate fi pastrata distanta minima de siguranta intre angajati, iar in locurile de cazare este mai rau, acestia locuiesc in spatii modulare cate 6-8 intr-o camera.
In urma inmultirilor cazurilor cu infectare de COVID-19 in abatoarele din Landul Renania de Nord-Vestfalia , autoritatile au luat decizia de a fi testati toti angajatii din acest domeniu . In NRW sunt 35 de mari abatoare unde lucreaza cca 20.000 de angajati, cei mai multi fiind romani. Multi dintre ei nu au contract direct cu firmele germane , ci sunt adusi de intermediari sau au statut de subcontractori.