Conditiile pentru cei plecati la cules de sparanghel in Germania ,lasa mult de dorit . Atat conditiile de transport ; cazare cat si cele de munca sunt deficitatre.

Oamanii se plang de dezinteresul aratat din partea angajatorilor, unul dintre romani povestind pentru Monitorul de Suceava :”La sosire, am primit câte o mască de persoană, dar cum se lucrează în câmp și e vânt, praf și mizerie am cerut să ne suplimenteze numărul de măști. Știți ce ne-au spus? Dar ce, în România aveați măști?”,

Patru femei manifestă simptome de îmbolnăvire cu Covid-19 și au fost izolate, susține bărbatul, care spune că a recunoscut muncitori aduși din zona de carantină de la Suceava: ”Chiar erau câțiva oameni din Pătrăuți care se lăudau pe aici cum au fentat ei filtrele de poliție și au ajuns pe aeroport și de acolo în Germania”.

De asemenea acesta a declarat acelesi surse ca,muncitorii români sunt înghesuiți câte 50-60 în autobuzele care îi transportă de la locurile de cazare pe camp la cules de sparanghel.

”Apa care ni se aduce pe câmp este în canistre și pentru a putea bea am improvizat căni din peturi pe care le-am tăiat în jumătate. La stână, vă garantez că sunt condiții mai bune”, a mai spus bărbatul sucevean.