Incepand cu vineri 3 aprilie 2020 ora 00:00 zona rosie pentru care se aplica masura carantinei institutionalizate pentru 14 zile se extinde la 12 tari si se aplica tuturor persoanelor (pasagerilor) care ajung in Romania : Noile tari adaugate sunt .: Marea Britanie, Germania, Olanda, Belgia si SUA.

Lista celor 12 tari din zona rosie unde se impune carantina institutionalizata 14 zile este: Austria, Belgia, Elvetia, Franta, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, Sua, Turcia.

Carantina se instituie pentru toate persoanele care nu prezintă simptome dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus (COVID-19). Carantina va fi organizată în spații special amenajate, puse la dispoziție de autoritatea locala, in colaborare cu DSP, informează Compania Aeroporturi București.

Autoizolarea la domiciliu pentru o perioada de 14 zile va continua sa se aplice pentru toate persoanele care sossesc dintr-o zona nedeclarata zona rosie.
Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data intoarcerii din calatorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoana simptomatica/confirmata. În acest timp, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, în lipsa acestuia, de către direcția de sănătate publică.

Lista este disponibilă online, pe website-ul Institutului Național de Sănătate Publică.