Cei care simtiti ca aveti un nivel ridicat de anxietate , pandemiea de coronavirus ne afecteaza viata de zi cu zi tuturor intr-un fel sau altul, totul se schimba atat de rapid incat este greu de prevazut ce se intampla in continuare. Amy Morin,psihoterapeut si autor de bestselluri internationale recomanda cateva strategii sa te ajute pentru combaterea anxietatii:

Creerea unui program -stabilitiva un program in fiecare seara oentru ziua urmatoare, programul sa includa activitati s n anatoase , exercitii fizice, gatit,sunat prietenii,curatenie si binenteles munca cu pauze bine stabilite.

Reducerea consumului de mass-media-nu exagerati cu ascultarea sau vizionrea de stiri pe parcursul unei zile, de recomandat este dimineata si seara. Este dovedit stintific ca consumul exagerat de mass-media provoaca anxietate.

Selectati susele de informare- alege cu atentie canalelel de comunicare pe care le urmaresti, cele concrete oficiale si sanatoase

Faceti miscare- activitatea fizica reduce anxietatea , faceti miscare zilnic si va veti intarii nu doar muschii ci si starea mentala.

Da nume emotiilor-Emotiile, in special cele negative sunt suparatoare prin durata si intensitatea lor. Simpla etichetare a emotiilor se reduce intensitataea acestora. Recunoasterea mai degraba decat negarea te poate ajuta sa mergi mai departe.

Echilibreaza ingrijorarile cu logica-arunca o privire asupra faptelor si cand crezi ca lumea se termina sau nu poti trece prin asta , reaminteste-ti ca pandemiile se termina , economiile revin si oamenii supravietuiesc.

Argumenteaza contrariul- La tot ce merge prost incearca sa aduci contra-argumente.Scopul nu este sa te minti ca totul este perfect ci sa te ajuti sa vezi ca exista sanse ca lucrurile sa mearga bine sau sa fie mai bune decat iti imaginezi.

Ramai conectat social-tehnologia ne permite sa ramanem conectati chiar si la distanta.

Concentreaza-te asupra lucrurilor pe care le poti controla- concentreaza-te pe ce poti controla cum ar fi :masuri de ramane in siguranta, cum iti petrec timpul si cum gestionezi banii.

Externalizeaza-ti anxietatatea-Vizualizarea anxietatea cu forta externa te poate ajuta sa gasesti modalitati de combatere a acesteia , precum somnul sau fizice.